tiistai 29. lokakuuta 2013

Oodin sydändiagnoosi vuosimallia 2013

Otettiin eilinen autossa istumisen kannalta ja suunnattiin klo. 6.00 aamulla auton nokka kohti Inkoota. Matka-aika taisi huidella jossain 5,5h paikkeilla, mutta siihen lisättynä muutama tauko venytti perille saapumisen puolille päivin.

Perillä meitä odotti Eran lisäksi neljä valloittavaa kakaraa: 1 mageen värinen merle (huom! MÄ just kirjoitin noin! :D) ja kolme trikkiä, joista yksi tyttö (kaikki muut siis poikia). Piikkihampaita sukassa, farkun lahkeessa, polvessa, sormissa, sormia suussa, huljasti mulisevia pennunpalleroita, huoh <3 Olivat kyllä niin suloisia <3

Mutta suloinen oli kyllä myös BC-lauma. Höselö-Ink muistutti kovasti mein Myrttiä, Milli oli niin viisas ja Moolilla oli selvästi kyky kietoa tulijat pikkusormensa ympärille. Tiukasti. Vanha BC-mieltymykseni iski valloille jälleen. Voi elämä, mitä tyyppejä! <3

Raakaruokaa pahvilaatikkoon pakattuna käänsimme useamman tunnin ihastelun jälkeen auton nokan kohti kotia ja välimääränpäätämme Lahtea. Seppo Lambergin tuomio Oodin sydämestä oli tämä:

"Sydämen ultraäänitutkimus sivuäänen takia. Oodi-koiran sydämessä ei todeta laajentumaa, vasemman eteisen koko on sallitun rajoilla. Sydänlihaksen seinämäpaksuus ja supistuvuus normaalit. Dopplertutkimuksessa PDA virtausta ei todeta. Keuhkovaltimossa ja aortassa mitataan normaali virtaus. Eteiskammioläppien vuotoja ei todeta. Kammioväliseinässä todetaan vähäinen vuoto, se ei ole kuormittanut sydäntä ja löydös on tämän hetkisen arvion perusteella merkityksetön sivulöydös. Aortan juureen kehittyy pyörteistä virtausta, joka on kuultavissa sivuäänenä. Tämä virtaus on fysiologinen eikä se liity sydänsairauteen. Lääkehoidolle ei ole tarvetta. Kontrollitutkimusta voi harkita kahden vuoden kuluttua, jos sivuääni on kuultavissa."

Saamme siis jatkaa elämäämme ihan kuin tähänkin asti, asiaa sen enempää miettimättä :) Kahden vuoden päästä todennäköisesti suuntaamme uudestaan Lahteen ja uusintatutkimukseen, ihan vain varmuuden vuoksi. Mutta minnekään muualle en kyllä sydämen sivuääntä veisi enää tutkittavaksi, vaikka Jyväskylässäkin lääkäri vaikutti hyvin pätevältä, ei se ollut mitään verrattuna tähän, mitä eilen Lahdessa saimme kokea. Suosittelen siis ehdottomasti suuntaamaan Lahteen, jos vastaavanlaista tarvetta on! :)

1 kommentti: