lauantai 6. huhtikuuta 2013

Blondilogiikkaa

Eka kevät kolme vuotta sitten Oodin kanssa oli aikas haasteellinen. En vaan osannut aiemmin kuvitella, että esimerkiksi pissapaikan valintaan voisi olla niin paljon eri sääntöjä. Nyt kolmen vuoden aikana olen oppinut, että sääntöjä blondin elämässä kyllä riittää ja on meille ihmisille paljon helpompaa, kun nöyrästi ne hyväksymme kuin että yrittäisimme taistella vastaan. Siinä hommassa ei voi kuin hävitä :D

Essi se taisi tuossa yhtenä päivänä heittää ilmaan, että mun pitäisi alkaa kirjailijaksi ja kirjoittaa kirja. Oodin pissakirja. Onhan niitä ties mistä kirjoja kirjoitettu ja tää todennäköisesti olisi vielä ihan humoristinen teos. Ainakin siis niiden mielestä, jotka eivät joudu kevät tätä samaa elämään. Tai no, hyväksyttyämme säännöt tää on kevät on ollut ihan helppo nakki ;D

Tänään on se päivä, jolloin voidaan taas piirtää raksi seinään. Oodi pissasi ekaa kertaa kuivalle nurmikolle. Alamme siis toivon mukaan olla voitolla eikä pissan aikaansaamiseksi tarvitse välttämättä olla puhdasta lunta. Jolle kukaan muu ei tietenkään saa olla pissannut. Mikä ei saa olla jäätynyt, koska kerran sulaneesta ja yöllä jäätyneestä lumesta pissa saattaa roiskua jaloille. Mielellään risteyspaikka, koska prinsessakoirat eivät halua pissata useasti ja risteyksestä viesti leviää luonnollisesti laajemmalle kuin ihan vain ojanpenkalta. Muistinko mainita, että kuun asento tulee olla oikea ja taluttajan on parempi olla hengittämättä toimituksen aikana.

Jos on märkää (kesälläkin sataa joskus, tai jos jatketaan samaan malliin kuin viime kesänä, kesällä sataa aina) ei voi pissata ollenkaan. Muuten isommat hädät tehdään ojan puolelle, mutta sateessa tätä sääntöä ei tarvitse noudattaa, vaan märän ilmastonalan vallitessa pätee hätätila ja isommat hädät tehdään niin keskelle tietä kuin olla ja saattaa. Juu, asfaltille tottakai.

Koirien saadessa ruuat blondi odottaa joka kerta, että kaikki ovat syöneet ja ennen sitä ei vilkaisekaan ruokaansa. Kun muut kolme ovat kokoontuneet omilta kupeiltaan Oodin kupin (tai broilerinsiiven) ympärille, maistuu ruoka luonnollisesti paljon paremmalta. Vesi juodaan vesikupista kupin takalaitaa vasten. Logiikkaa ja selitystä tähän en vielä ole keksinyt.

Tukanlaitto on henki ja elämä. Trimmaaminen ei ole Oodin juttu, ei ole kiva, että tukkaa leikataan IRTI. Miiran mielestä tämä logiikka ei toimi, koska taas harjaamista Oodi rakastaa ja siinähän vasta tukkaa lähteekin. Blondi makaa mun sylissä silmät kiinni ja nauttii, kun harjaan. Tämäkään ei kuulemma ole normaalia. No, mikä Oodissa ois <3

Perjantaina käytiin lemmikkitarvikeliikkeessä Oodin kanssa ja Oodi tykästyi pupunruokaan. Yritti kovasti hieroa itseään siihen siinä valitettavasti onnistumatta. Puput jäivät siis tulematta :( Keksin mielestäni hyvin loogisen selityksen Oodin puuhille: pupun ruokaa syövät (blondi)loogisesti ajateltuna niin häkki- kuin villipuputkin, joten jos hieroo tukkaansa pupunruuan hajun, tulevat puput tuoksun saatuaan nälkäisinä paikalle ja Oodi voi alkaa pupujahtiin ja saada mahdollisesti pupupaistia. Ei toiminut, kun en päästänyt neitiä pyörimään paperisäkkiin. Mälsä, kun oon.

Ymmärtää, vaikkei mitään järkeä koko hommassa olekaan. Katsoa maailmaa tavalla, joka ei muuten olisi mahdollista. Nauraa ääneen oivaltaessaan Logiikan. Kaikki synonyymeja lauseelle Elää Oodin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti