perjantai 19. huhtikuuta 2013

Agilityviikko

Otsikko oikeastaan kattaisi kaiken :D

maanantai

Oltiin soopelisiskojen kanssa Acella treenaamassa Training -ryhmässä. Trainingin määritelmässä lukee mm. "tavoitteena saavuttaa kilpailuvalmius", mistä ko. treeni oli musta aikas kaukana. Tai siis kisaamaan nuilla taidoilla varmasti pääsee, mutta ainakin viime keväänä ykkösissä piti lähinnä osata juosta suoraan ja kovaa, niin tuo nyt ei kaikkine kiemuroineen vastannut mun mielikuvaa asiasta. No, paljon oppivat Joni ja Myrtti eikä me Oodinkaan kanssa tosiaan päästy helpolla, vaikka ne muutamat kisat meillä onkin jo takana ;)

Acen halli kahtia jaettuna niin, että välissä olevasta verkosta näkee läpi oli erilainen kokemus. Myrtillä oli selvästi mammaa ikävä enemmän kuin koskaan ennen Jonin kanssa treenatessa ja Oodi intoutui juoksemaan aidan vieressä loppusuoraa toisella puolella menevän koirakon kanssa, kun kuuntelin kouluttajan ohjeita. Ihan ei priimasti siis mennyt nuo taukoajat .. ;D

(tiistai)

Tiistai oli vapaapäivä eli koirat eivät aksanneet. Mitenkään erityisen kevyt päivä se tuskin kuitenkaan oli, kun eka käveltiin töihin, koirat oli 8,5h mukana ja suoraan töistä mentiin Hennan ja borderpoikien kanssa metsäilemään reiluksi tunniksi. Andy jäi meille ekaa kertaa yöksi ja vaikka pennun kanssa kyllä pärjättiin, oli Andy-Bandyn vierailu väsyttävä kokemus. Erityisesti Oodi tuntuu pennun vahtimisesta kantavan kovasti vastuuta. Yö saatiin kuitenkin nukuttua ja päivälläkin eristettyäni kaverit eri puolelle porttia maittoivat päikkäritkin hetken.

keskiviikkona

Mun eka vapaa päivä kului jatkaen sitä, mihin edellisenä päivänä jäin eli koirien kevätsiivoukseen. Tiistaina metsälenkin jälkeen pesin shelttikolmikon ja trimmasin Oodin ja Myrtin. Keskiviikkoaamun aloitin Hipun trimmaamisella ja jatkoin Pikalla Essin ja Pikan tultua meille kylään. Pikan lähdettyä lähti pian Andykin ja tunnin nukkui mein porukka (käytiin hakemassa Jonin kanssa mun häämekko <3) ennen kuin Romeo tuli vielä illalla trimmattavaksi ennen treenejä.

Treeneissä rata oli aikas lailla tulevan viikonlopun tasokoetta varten ajateltu ja Joni ja Myrtti tekivät hienoja pätkiä radalla. Ihan nollalla ei koko rata mennyt, mutta esimerkiksi kepit olivat ekaa kertaa radan osana. Ihan itse Myrtti ei täydestä vauhdista kepeille vielä taipunut (no, ekalla kerralla, ylläri), mutta Jonin hieman himmattua neiti haki kepit aivan u-s-k-o-m-a-t-t-o-m-a-s-t-i! Ja vauhtia kyllä piisaa, alan olla hyvinkin onnellinen, etten ole itse kartturina ;D

Oodin kanssa ko. rata oli suht helppo, mutta vaikeutettiin sitä esim. ottamalla kepit niin, että tulin hypyn taa ja keppien puoleen väliin kutsumaan koiraa. Tulipahan taas opittua uutta eikä se meillekään ollut joka kohdalta mikään nollarata ennen kuin vähän väännettiin.

torstai

Ostettiin Sofian kanssa iltapäivätreenit Acelle ja tällä kertaa tehtiin Jokers/Stars -rataa, mikä on jo oikeasti ihan kisaaville koirakoille. Rata ei missään nimessä ollut helppo, mutta monia onnistumisia saatiin ja mä sain ideoita ja oivalluksia Oodin kanssa menemiselle! :)

perjantai

Joni kävi Myrtin kanssa ottamassa omatoimitreenit kontakteille ja kepeille ja mä käytin lopussa kahvitaukoni palkkaamiseen.

lauantai

Jonin ja Myrtin tasokoe klo. 11.30

sunnuntai

Meillä Oodin kanssa Anna Strömin agilityvalmennus.

6 kommenttia:

 1. Eikö Hippu mee enää aksaa, kun Joni menee Myrtin kanssa?
  Oltiin tänään MÖLLIagikisoissa, jossa oli putki- a -erottelu. ;) Että hyvin möllitasoa. Sieltähän tulikin sitten tosi monta hyllyä. Vielä kun linja oli niin, että ohjaajaan nähden koira piti lähettää kauempaan putken päähän. Aika vaihtelevia nämä möllikisojen vaatimukset.. Sepustusta tulee blogiin vähän myöhemmin.

  VastaaPoista
 2. Koko porukka kävi silloin viisi viikkoa sitten Leena Piiralla ja Hippu sai pahasta selkäjumista suositukseksi pitää agilitytaukoa kesäkuulle asti. Myrtistä tuli siis Jonin agilitykoira ja pari on kuin toisilleen luotu! :)

  Voi olla, että Hipun toistuvien selkäjumien vuoksi Hippu jää enemmän lenkki-, verijälki- ja tokokoiraksi, joka aksailee harvaseltaan, mutta nauttii sitten muuten elämästään jumittomalla selällä :)

  VastaaPoista
 3. Kiva, että Joni sai sitten Myrtin kaverikseen. :) Harmi että Hipun selkä jumeilee. Onneksi on kuitenkin hyvät osteopaatit jne jotka osaa auttaa tarvittaessa.
  Ps. Mielenkiinnosta kyselen, että millä tekniikalla olet opettanut kepit? Ootko opettanut eri tekniikalla sun eri koirat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hipulle ei oikein ollut mitään tekniikkaa. Tai paremmin sanottuna oli vähän liian montakin, kun ei siinä kohtaa vielä itse osannut.

   Oodi, Myrtti ja muut tässä mukana pyörivät ystävien koirat on nyt sit kaikki opetettu samalla systeemillä ja sillä mä tuun jatkamaan todennäköisesti seuraavankin kanssa :)

   Siinä kepit aloitetaan keppien lopusta kohti alkua ja koiran oivaltamisessa on siinä iso rooli. Eli siinä ei tehdä verkoilla/kaarilla/kujalla koiralle valmiiksi reittiä, vaan lopusta pieni pätkä kerrallaan koiran pitää itse oivaltaa, miten pujottelu tapahtuu. Tosin vaikea selittää sitä tässä ;D

   Poista
 4. Ymmärrän mitä tarkoitat. Vaikea tosin kuvitella miten se käytännössä tapahtuu. Mut ilmeisesti lopusta alkuun ketjuttamalla periaatteessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Lyhyesti ja ytimekkäästi juuri niin. Aloitetaan lopusta ja annetaan koiran itse oivaltaa, mistä kepeissä on kyse.

   Pidemmästi koko kesän jaksoisesti Hukka-Putken keppikurssilla, jota mä vedän. Harmi, kun ette asu lähempänä, oisin muuten voinut näyttää :)

   Poista