tiistai 5. helmikuuta 2013

Jennan valmennuksessa viikonloppuna: Hippu

Viikonloppuna päästiin koko perhe (no se agiliitävä osa meistä, Alma ei osallistunut ;D) Jenna Caloanderin oppiin. Lauantaina vuoron aloitti Myrtti, sunnuntaina treenasivat Hippu ja Oodi ja vielä Oodin jälkimmäisellä pätkällä uudestaan Myrtti.

Koska asiaa on paljon, mitä pitää ylös kirjata ja videoita en oo viä kerinnyt muuta kuin Hipun osalta laittaa peräkkäin (wau tätä mun videonmuokkausosaamista!! :D), niin nyt ekana pääsee Hippu estradille:


Hipulle valmennuksen ehkä suurin mullistus oli palkkaus. Ihan alunperin silloin vuonna miekka ja kilpi, kun Hipun kanssa aloitettiin en ollut kuullutkaan etupalkasta ja niinpä Hippu palkattiin usein kädestä (lue: AINA), mikä johti lukuisiin ongelmiin, joita onkin sitten tämä väliaika korjailtu. Palkkaus ja esteiden opetustapa muuttuivat keväällä 2010, kun Tony kävi täällä meitä kouluttamassa ja sen jälkeen sen eteen on tehty töitä hevosvoimin. Nyt työ alkaa tuottaa tulosta, eikä ollenkaan huonoa ole tehneet asialle Jonin nopeat jalat ja pitkä pinna :)

Vielä muutama kuukausi sitten tuntui, ettei Hippu oikein palkkaannu edes raaoista broiskun sydämistä tai kivipiirasta, mitkä ovat ainoat herkut, mitä edes pystyy ajatella neidille kentällä (kun mikään ei vaan tunnu kiinnostavan). Nyt kuitenkin Jenna pääsi sanomaan, että koira seuraa, minne nami menee ja menee sinne eli jouduttiin palaamaan hetkittäin jo käsipalkkaankin takas. Ja totta se oli. Jos Essi meni namikupin kanssa radalla eteenpäin, oli Hippu sitä mieltä, että voihan tässä vähän oikoa, jotta namilla oltaisiin nopeammin. Katseella oikein haukkana seurasi lähdössä, että kellä/missä namikuppi on ja vasta sitten lähti matkaan, minne se sit milläkin kerralla Pikkumustan vei. Niinpä kurveissa ja pyörityksissä päästiin nyt siis siihen, että Joni palkkaa kädestä ja luukutuksissa edelleen käytämme etupalkkaa. Loistohomma, ja idea näytti kyllä toimivan loistavasti! :)

Muuten Hipun koulutus ei suurempia ihmeitä sisältänyt, keilauksen kertaamista ja ohjauskuvioita (osa Jonille tosin aivan uusia) ja parin meno näytti hyvinkin sujuvalta. Saamme radat jälkikäteen, joten voimme samoja pätkiä rakennella vielä sitten myöhemmin uudestaan ja ottaa treeniin kohtia, jotka eivät aivan omilta vielä tunnu.

Loistava valmennus siis takana, seuraavaan suuntaamme takuuvarmasti ja Oodin ja Myrtin pätkät kirjottelen/teen videoiksi, kunhan vain ennätän :)

3 kommenttia:

 1. Hienosti menette :) Kepit sujuu teillä kanssa tosi nätisti ja vauhdilla! :)

  VastaaPoista
 2. Joskus olen teitä seuraillut, joten nyt on pakko sanoa tämä ääneen. Hippu on upea :)

  Ira

  VastaaPoista
 3. Eeva: Kyllähän nuo on paljon edistyneet, mä en oikein itse Hipun vauhdissa pysynyt! ;D

  Ira: Kiitos! :) Niin meistäkin! ;) Nyt varsinkin, kun Hippu pääsee Jonin ohjauksessa oikeuksiinsa :) Näkemisiin kisakentillä varmasti tässä kevään/kesän aikana!

  VastaaPoista