tiistai 28. lokakuuta 2014

PIKA-koeAlman vuoro oli harrastaa viikonloppuna :) Bongasin Facebookista ilmoituksen, jossa tarjottiin vielä muutamaa vapaata paikkaa Pika-kokeeseen ja niinpä Joni ilmoitti Alman.

Kennelliiton sivuilta kopsattua:

"PIKA - koe on kääpiö- ja kaniinimäyräkoirien käyttötaipumuskoe. Käyttötaipumuskoe järjestetään koirakohtaisena kokeena. PIKA - kokeen voi vastaanottaa ja arvostella tähän kokeeseen oikeutettu pienoismäyräkoirien käyttötaipumuskokeen ylituomari."

Ilmeisesti porukka ihan treenaakin noihin taippareihin, mutta me oltiin sitä mieltä, että lahjattomat treenaa. Varmaan treenaamalla olisi tässä(kin) tapauksessa asiasta vähän enemmän hyötynyt, mutta on se toisaalta musta vaan typerää treenata, jos ideana on testata taipumusta.

Lauantai 25.10 meni koko päivä parilla metsässä ja tässäpä tulos (tuomari Karla Sohlman):

Etsintä:
"Alma puhkuu intoa ja aloittaa varman jälkityön käyttäen maavainua. Koko matka kuljetaan jäljen päällä hienosti. Kulma mennään tarkasti."

Laukauksensieto:
"Alma kuulee laukauksen, katsoo taakse ja jatkaa samantien nuuskuttelua."

Kolotyöskentely/saaliskäyttäytyminen:
"Kololle tultaessa Alma aloittaa putken tutkimisen ja menee sisälle. Maistelee vähän sorkkaa, mutta aloittaa juoksentelun putken sisälle ja ulos. Tämä olikin mukavaa, mutta aika loppuu. Sorkka kyllä kiinnosti, samoin putki, mutta ajatus sen poistuomisesta sieltä syttyi liian myöhään valitettavasti."

Loppuarvostelu:
"Alma osoitti erittäin hyvää taipumusta jäljellä ja kololla, kun ajatus kirkastui siellä, valitettavasti kello oli tänään liian nopea. PIKA O. HYLÄTTY."

Alma oli ollut jäljellä aivan innoissaan, mutta putkiosio tai lähinnä sorkan tuominen ulos putkesta ei ollut oikein Alman juttu. Sorkan ulostuomista olivat harjoitelleet koeajan päätyttyä ja Alma oli tuonut sen lopulta leikkimisen jälkeen ulos putkesta, niinpä Joni päätti lähteä vielä uudelle yrittämälle sunnuntaina.

Sunnuntai 26.10 (tuomari Karla Sohlman):

Etsintä:
"Alma jäljestää alusta loppuun erinomaisesti käyttäen maavainua. Kulman menee pienellä kaarroksella uudelle osuudelle." (toim. huom. oli ollut tosi tuulista, mikä luonnollisesti vaikuttaa jäljen nuuskutteluun)

Laukauksensieto:
"Alma pysähtyy laukauksen kuultuaan ja katsoo taakse. jatkaa heti nuuskuttelua."

Kolotyöskentely/saaliskäyttäytyminen:
"Kololle tultaessa Alma menee ensin taas putkeen, mutta todettuaan saaliin "kuolleeksi" into sen pois tuomiseen lopahtaa. Alman ilme kertoo ohjaajalle, että ei kiinnosta ja aika tulee täyteen."

Loppuarvostelu:
"Alma oli viikonlopun paras jäljestäjä! Ikä on tuonut sille "oikeuden" näyttää, että teen mitä haluan :) Koirakon työskentelyä oli ilo seurata! Epäilystä ei ole, etteikö Alma tietäisi, mitä tehdä ja taipumusta kyllä on! PIKA O. HYLÄTTY"

Tässä voi nyt sitten pohtia, olisikko harjoittelemalla päässyt mihinkään. Ehkä, ehkä ei. Mutta suorastaan huvitti tuomarin kommentti, että ikä on tuonut Almalle oikeuden näyttää, että tekee mitä haluaa. Näkyy myös meidän arjessa ;) Ja näkyi kyllä jo nuorempana, että onko tässä lie edes iästä kysymys :D

Alman mielestä kulunut viikonloppu oli ehkä se Maailman Parhain! Sai koko takapää hännän mukana viuhtoen jäljestää peuran sorkkaa yhteensä puoli kilometriä! Kyllä siihen malliin sitten sunnuntai-iltana kyllä väsyttikin :D Ehkei tätä koemuotoa enää uusiksi, mutta mejä-kokeisiin sitten seuraavaksi. Siinä Alma on luonnonlahjakkuus..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti